Berberè Firenze San Frediano - Berberè

Firenze San Frediano

TEMPORARY HOURS

LUNCH:
closed
DINNER (only delivery and take away):
Every day 7pm – 10pm

MENU

PIZZE

We encourage sharing so you can try more flavors!

MARINARA
Fresh garlic, tomato, parsley
6
MEDITERRANEA
Black olives*, sautéed red onion, tomato, oregano from Pantelleria
7
MARGHERITA
Tomato, fiordilatte mozzarella from Agerola, basil
7.8
BUFALA
Mozzarella di bufala from Caserta, tomato, basil
10
COSACCA PICCANTE
‘Nduja sauce, grated pecorino from Crotone, basil
8
NAPOLI
Sicilian anchovies, capers from Salina**, fiordilatte mozzarella from Agerola, tomato, oregano
10
DIAVOLA
Spicy salami, tomato, fiordilatte mozzarella from Agerola, parsley
9.5
SALSICCIA E FRIARIELLI
Pork sausage, wild broccoli, fiordilatte mozzarella from Agerola, aged smoked ricotta
10
CAVOLO NERO
Sautéed cavolo nero, fiordilatte mozzarella from Agerola, grated pecorino from Crotone, leeks, mustard
10
ZUCCA E FUNGHI
Creamed pumpkin, sautéed mixed mushrooms, smoked provola cheese, parsley
10.5
SALSICCIA E PARMIGIANO
Pork sausage, tomato, parmigiano Reggiano aged 24 months, fennel seeds
10
SPECK E GORGONZOLA
Speck from Trentino, natural gorgonzola, acacia honey, walnuts, fiordilatte mozzarella from Agerola
12
COTTO E FUNGHI
Wood fired ham, sautéed mixed mushrooms, taleggio, fiordilatte mozzarella from Agerola, parsley
12
CRUDO E BURRATA
Prosciutto crudo from Norcia, burrata rocket, arugula, fiordilatte mozzarella, orange-infused oil
13
MORTADELLA
Smashed potatoes, aged asiago, mortadella
11

*olives may contain traces of pits

**SlowFood presidium

EXTRA

Vegetable (cooked)
1.5
Cheese
1.5
Anchovies (8 filets)
3.5
Salumi
(see selection on the right)

SFIZI

Green Cerignola olives
3
Crostini with Sicilian anchovies, butter, lemon zest (2pc)
2.5
Burrata from Puglia, spicy cooked salami
5.5

MONTANARINE FRITTE

A classic Neapolitan treat, enjoy our dough fried and topped with:
tomato sauce, parmigiano, basil
3.5
tomato sauce with ‘Nduja, pecorino from Crotone, basil
3.5
tomato sauce, mozzarella di bufala, anchovies, oregano
4
burrata, prosciutto crudo di Norcia
4.5

SALUMI

Mortadella / ‘Nduja di Spilinga (each)
3
Cooked prosciutto di Mora Romagnola / Speck from Trentino / Prosciutto crudo di Norcia (each)
3.5
Salumi platter (Mortadella, speck from Trentino, prosciutto crudo di Norcia)
9

INSALATE

Green: curly endive, arugula, balsamic vinegar
3
Chicken: smoked chicken breast, curly endive, fennel, orange, arugula, feta, walnuts
8.5

DOLCI

SORBETTO
homemade with just fruit and a bit of sugar
3.5
SWEET MONTANARINA
fried to order and filled with strudel gelato and peanut butter
4
TIRAMISÙ - Maestro pasticcere Luigi Biasetto
Tiramisù Classico
6
PROFITEROLE - Maestro pasticcere Luigi Biasetto
with chocolate and Chantilly cream
5.5
SEMIFREDDO AL PISTACCHIO - Maestro pasticcere Luigi Biasetto
with vanilla drizzle
6
GELATO - Maestro pasticcere Luigi Biasetto
made from almond milk
3.5

BIANCHI

Pietrobianco 2018 (tai bianco, pinot bianco)
25
Senzaniente Pecorino (pecorino)
22
Semplicemente Vino Bianco Bellotti (cortese)
28
Pusole Bianco (vermentino di Sardegna)
30
Convenio Trebbiano (trebbiano)
18
Catarratto (catarratto)
28
El Gian (garganega)
20
Baccagnano Bianco (chardonnay)
20
Verdicchio (verdicchio)
19

ROSSI

Posca Rossa Vino Perpetuo (cabernet, barbera, negretto, sangiovese)
26
Giato (nero d’avola, perricone)
19
Eretici Rosso (dolcetto, barbera)
19
Olmo (montepulciano, sangiovese)
19
Cirò (gaglioppo)
28
Bandini Chianti Classico (sangiovese 95%, colorino 5%)
27
Convenio Syrah (syrah)
20
Ombra del Gatto (corvina, merlot)
24
Toccomagliocco (magliocco)
32

ROSATI

Rosato Valturio (pinot nero)
19
Manca del Rosso (magliocco)
19
Bardolino Chiaretto (corvina, rondinella)
22

BOLLE

Brut and the Beast (cortese)
20
Gaudium Spumante (pignoletto)
30

VINI DELLA CASA

Vino della casa Bianco (garganega, pianella, tocai) calice/mezzo litro
3/9
Vino della casa Rosso (sangiovese) calice/mezzo litro
3/9
Vino della casa Rosato (pinot nero) calice/mezzo litro
3/9

LE BIRRE

Dalla nostra selezione di birrifici artigianali

Pils (pils), Ulmer - piccola/media alla spina
3,50/5,00
Weiss (weiss), Ulmer - piccola/media alla spina
3,50/5,00
Latex Più (blanche), Retorto - piccola/media alla spina
3,50/5,50
Dunkel (dunkel), Ulmer - piccola/media alla spina
4,00/6,00
Spaceman (ipa), Brewfist - piccola/media alla spina
4,00/6,00
Birra Speciale - piccola/media alla spina
4,00/6,00
Pils (pilsner), Ulmer 5,2% - bott. 50
5,50
Spaceman (ipa), Brewfist 7% - bott. 33
6,00
TPA (Terminal Pale Ale), Brewfist 3,7% - bott. 33
5,50

LE BIBITE

Fatte con ingredienti fairtrade e biologici

Karma Cola Classic lattina 0,25
3,00
Karma Cola Sugar Free lattina 0,25
3,00
Lemony Lemonade lattina 0,25
3,00
Aranciata Galvanina bott. 33,5
3,50
Chinotto Galvanina
3,50
Acqua microfiltrata nat/gas
1,50